Két kis fát ültetnek a Béke téren az óvodások

hazi-berkenye-fa-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség által meghirdetett Ültess világfát mozgalom keretében holnap, október 21-én pénteken a váci Bábakalács óvoda a gyerekekkel közösen elültet két fát a Béke téren, egy, a szívükhöz közel álló helyszínen, a játszótér mellett.

Mindkét fa rajta van az Erdészeti Szövetség által összeállított Az év fája listán.

A házi berkenyére (képünkön) azért esett a választás, hogy a város madarainak is kedvezzenek a terülj-terülj asztalkámmal. A mezei szilt pedig aktualitása miatt ültetik, hiszen 2016-ban ez a fajta lett az év fája.

„Fontosnak tartjuk, hogy már pici koruktól megismerjék a gyerekek a környezetüket és természetesnek tartsák a kertészkedést. Manapság egyre több ember nő fel úgy világszerte, hogy nem volt még erdőben, nincs semmilyen kapcsolata a természettel” – tájékoztatta lapunkat Boldog Gabriella.

A fákról száraz időben gondoskodni is fognak, együtt locsolják majd a gyerekek, így erősödhet a jövő nemzedékében az az érzés, hogy amit létrehozunk, azért felelősek is vagyunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A kezdeményezéssel az Ültess fát! Baráti Kör szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy lakóhelyünkért mindannyian tudunk tenni és kis odafigyeléssel egész életünkben szép környezetben élhetünk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments