Hétfőtől küldik a szemétdíjas csekkeket a váciaknak is

csekk-mellett-penz-700VÁCI NAPLÓ/a város ♥ Már hétfőtől megkaphatják a számlázási problémák miatt felgyülemlett szemétszállítási díjat a magyar családok. A nagy összegű csekkekre azonban mostantól kérhetünk részletfizetést – írja a Pénzcentrum. 

A számlák postázása már megkezdődött, a lakosság nagy része már a napokban megkapja. Így a váciak is aggódhatnak, hiszen várható, hogy a csekkeken akkora összeg szerepel majd, amelyet a családok egy része biztosan nem tud egy összegben kifizetni.

Jelen pillanatban kiküldés előtt vannak a számlák és a csekkek, hamarosan postázzák a szemétdíj és hulladékszállítás költségeinek számláit – mondta Csizmadia Tamás, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.

Ha egy fogyasztó túl nagy számlát kap, akkor van lehetőség részletfizetésre, úgynevezett csúsztatott fizetési módszert biztosít az NHKV Zrt. az ügyfeleknek. Hogy ezt milyen módon tehetik meg, arról nem tájékoztattak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A jövőben egyébként három havonta küldik ki a számlákat, fő szabályként 2017 januárjától, illetve márciusától negyedévesre áll át a hulladékszállítási díj kiküldésének rendszere, negyedévesek lesznek a csekkek. A legtöbb körzetben nem várható csökkenés a díjakban, de egyes fogyasztók számíthatnak arra olcsóbb lesz a szolgáltatás.

Városunkban nemrég a Jobbik váci szervezete vetette fel, hogy ha megérkeznek a számlák, aki kéri, kaphasson részletfizetést, de azt is felvetették, hogy eleve a szolgáltató kedvezményt adhatna a magas összegből, hiszen nem a polgárokon múlt, hogy így alakult. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments