Feri atya lesz a sztár a színpadon – de már nincs jegy!

feri-atya-700Ha e cikk elolvasása után ugranál a telefonhoz, hogy jegyet rendelj a művelődési központban holnap, csütörtökön este sorra kerülő előadásra, ne tedd. Minden jegy elkelt – mondták érdeklődésünkre szerdán ebéd után.

Ez nem is meglepő, mert egy mai sztár, egy katolikus pap fog színpadra lépni. Vácott tart ugyanis előadást Pál Feri atya, akinek Budapesten saját klubja van, ahol rendszeresen találkozik hallgatóságával. Feri atya városunkban Magánytól az összetartozásig címmel tart előadást.

Pál Ferencet sokan csak így ismerik: Pálferi. Budapesten született 1966-ban, római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, 1986 és 1989 között válogatott atléta is volt.

Papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati-házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Pál Ferenc szerint katolikus pap léte ellenére fontos, hogy az előadások semlegesek legyenek: bárki részt vehet rajtuk, nem kell semmilyen vallási, ideológiai elvárásnak megfelelnie, elég a hallgató nyitottsága. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus.

A váci előadásról tehát szinte biztosan lemaradsz, ha csak valaki nerm adja vissza a jegyet, de ezért is már most sorban állnak. Ha mégis hallani akarod Pálferit, látogass el honlapjára és ott lehetőséged van a korábbi előadások meghallgatására.

A budapesti alkalmakkor 500 forint belépőt kérnek a résztvevőktől, ebből fizetik ki a terembérletet, Feri atya egyetlen fillért sem kér. Vácott elővételben 1200 forintba került a belépő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

És még egy adalék: a heti előadások hallgatóinak száma 2011-re alkalmanként meghaladta az ezer főt és a résztvevők körében spontán közösségszervezés kezdődött. A jelenséget a SOTE Mentálhigiéné Intézete szociológiai kutatás keretében vizsgálja. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments