Váratlan fordulat: feloszlatják a Váci Városfejlesztő Kft-t?

jobbik_sajtotajVÁCI NAPLÓ/városháza ♥ A mai testületi ülésen Bóth János (MSZP) képviselő robbantotta a bombát. Azt állította, hogy a Váci Városfejlesztő Kft vállalatcsoport feloszlatását kezdeményezte a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága és elrendelte a végzés jogerőre emelkedése után a cég azonnali törlését a nyilvántartásból. 

Délután már a Jobbik váci szervezetének önkormányzati képviselője, a pénzügyi-ügyrendi bizottság elnöke, Kászonyi Károly tartott sajtótájékoztatót az ügyben. Elmondta: a jogerőre emelkedésig szeretnék kivizsgálni a történteket, és szerinte egy vészforgatókönyvet is létre kell hozni.

– A végzés indoklásaként a cégbíróság legfőképpen a kft benyújtandó összevont konszolidált éves beszámolójának elmaradását jelölte meg. Ez vállalatcsoportok esetében szükséges, így évente egy közös, egységes beszámolóra lett volna szükség. Mind képviselőként, mind pedig szakbizottsági elnökként, Vác város szervezeti és működési szabályzatában lefektetett hatáskörömnél fogva, az üggyel kapcsolatban vizsgálat lefolytatását kezdeményezem – mondta Kászonyi Károly.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára


A testületi ülésen Pető Tibor (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta: fellebbeznek az ügyben, mert szerintük a holding a jogszabályoknak megfelelően, helyesen járt el.

A tanácskozáson Kovács Ágnes (Fidesz-KDNP) képviselő, a cég felügyelőbizottságának a tagja arról beszélt, hogy két jogszabály ütközik, és ők szerinte törvényesen jártak el akkor, amikor egyszerű beszámolót fogadtak el.

Mivel a téma nem szerepelt a mai testületi ülés napirendjén, annyi hangzott el, hogy a bírósági döntés jogerőre emelkedése után vizsgáló bizottság felállítására kerül majd sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments