Tüzet gyújtottak a váci tűzoltók az ovisok, sulisok kedvéért

mobilitasi-het-vaci-tuzoltok-bemutatoja-7002002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Autómentes Naphoz szorosan kötődő Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatát, amelyhez idén is csatlakozott Vác városa.

Az egyhetes programsorozatban a váci hivatásos tűzoltók is részt vettek. Érdekes, tüzes bemutatójukat a gyerekek nagy érdeklődéssel figyelték, eszközeiket ki is próbálhatták – tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A mobilitás héthez csatlakozott települések a város több pontján rendeznek bemutatókat, tartanak lakosság tájékoztatókat. Az egyhetes kampány célja, hogy az önkormányzatok a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze, vagy a gépkocsin kívül egyéb jármű használatára hívja fel a figyelmet. A bemutatókon évek óta részt vesznek a tűzoltók.

A tegnapi napon a Duna-parton megrendezett programban a váci tűzoltók színes bemutatókkal várták az érdeklődőket. A tálcatűz oltás mellett szer- és eszközismertetéssel gazdagították a napot. Óvodások, általános és középiskolások sok hasznos információval, élményekben gazdagon távoztak a helyszínről.
(fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Vác HTP) ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments