Nemzetközi páneurópai konferencia kezdődik Vácott

panauropai-unio-sajttaj-700Európa visszahódítása: kihívások és veszélyek címmel kezdődik pénteken háromnapos nemzetközi konferencia a művelődési központban a Magyar Páneurópai Unió szervezésében.

A szerdán a városházán megtartott sajtótájékoztatón a szervezet két vezetője, Andrássy Gábor elnök (jobbra) és W.-Nemessuri Zoltán alelnök (balra) kiemelte: a Páneurópa Mozgalom szerint földrészünk meghatározója a klasszikus görög demokrácia, a római jog, és a zsidó-keresztény gyökerek. Európai értékeink a felsoroltakon alapulnak.

Központi Gyógyszertár Vác

E pillérek szilárdságát globális fejlemények veszélyeztetik, beleértve a földrészünkre irányuló ellenőrizetlen migrációt. Vitáink központjában az áll, hogy képes-e Európa önazonosságát és vívmányait megőrizni? A válság kiküszöböléséhez arra van szükség, hogy helyreállítsuk az európai együttműködést a keresztény szolidaritás és a párbeszéd jegyében.

Ehhez politikai akaratra és példaadásra van szükség. A konferencia célja ezt szorgalmazni, illetve ennek lendületet adni – hangzott el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Fördős Attila polgármester (középen) szerint a fékevesztett liberalizáció szekularizálta a nyugati államokat, olyannyira, hogy már az önvédelmi reflexek sem működnek, és nagyon fontos kérdésekre rossz válaszok születnek. Ez pedig egy párhuzamos társadalmakból felépülő kontinens jövőképét vetíti elő. Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy Közép-Európa megőrizte a józanságát, egyre lényegesebb például a V4-es államok szoros együttműködése – mondta a polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments