Elektromos töltőállomások létesülhetnek Vácon is

elektromos-auto-toltesVác is pályázna elektromos töltőállomások elhelyezésre a városban – ez derült ki a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság múlt heti ülésén.

A 15 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai számára írt ki „Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” címen elektromos autó töltő telepítésének finanszírozására támogatási pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az 1,25 milliárd forintos keretre a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak, a tárca számításai szerint legalább 1000 e-töltőpont létesülhet országszerte. Az újonnan létesített töltőállomásoknak bárki által és bármikor hozzáférhetőnek kell lenniük, és az önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy minimum öt éven át üzemben tartják őket.

A támogatás vissza nem térítendő, intenzitása pedig 100 százalékos is lehet – tájékoztatott korábban Varga Mihály tárcavezető. A pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, a támogatási keret kimerüléséig, de legfeljebb december 31-ig fogadják be. A rendelkezésre álló 1,25 milliárd forintból optimális esetben 1000 új töltőpont létesülhet, ami a gyakorlatban 500 új töltőállomást jelent országszerte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A pályázaton mindenképpen indulna Vác is, de ehhez meg kell találni a legalkalmasabb három helyszínt, melyben a képviselők segítségét is kérte a szakbizottság ülésén Espár Péter, a műszaki osztály megbízott vezetője. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments