Diákok, sportok, vágyak: az első lépés az ismerkedés

sportok-bemutatkozasa-a-sportcsarnokban1-700Sportoló és a sport iránt érdeklődő diákokat vártak csütörtökön Vácott a városi sportcsarnokba. A megnyitón köszöntötték Galambos Péter világ- és Európa-bajnok evezőst, Németh Andrást, a Váci NKSE szakmai igazgatóját, Kanyó Zsolt paralimpikont, valamint Keresztesi Erikát és Kálmán Krisztinát, akik a héten tértek haza a riói paralimpiáról. 

Az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával és a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával idén januárban ismét útjára indult A sport legyen a Tied! program. A kezdeményezés fő célja, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, valamint növelje a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisát.

A program az I. pillére során minden magyarországi megyébe ellátogat, ahol a nagyvárosok sportcsarnokaiban 13-18 sportággal ismerkedhetnek meg az érkező gyermekek. A 2016. év tavaszán már 13 esemény megrendezésére került sor, amelyen összesen 11 ezer 22 gyermek vett részt, 118 tankerületből.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Csütörtökön Vácott került sor a folytatásra. Városunkban is sok érdekességgel ismerkedhettek meg az érdeklődők, nálunk kiemelten az asztalitenisz volt a középpontban. A rendezvényt  Máthé Vivien világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség közép-magyarországi regionális irodavezetője nyitotta meg.

Az eseményen közel 900 gyerkőc ismerkedhetett meg és próbálhatta ki a különböző sportágakat. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments