Akvarellek, tűzzománcok a római kikötőerőd falainál

leszek-eva-festomuvesz-700Leszek Éva, Németországban élő, magyar származású képzőművész Istenek és hősök című kiállítása volt a második a sorban a nemrég Dunakeszin megnyitott Késő-római Kikötőerődben lévő galériában. A különleges környezethez illeszkedően rendhagyó volt a megnyitó is.

Előbb Langmayer Katalin, a Késő-római Kikötőerőd Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Padmashri Akadémia papnőinek előadása lepte meg a nagyérdeműt. Őket Seres Zoltán és tánccsoportjának látványos bemutatója követte.

Központi Gyógyszertár Vác

A folytatásban Morvay Zsuzsa iparművész ajánlotta a kiállított alkotásokat az érdeklődők figyelmébe., majd az erőd tortájának kóstolására invitálták a nagyérdeműt, közben pedig P. Nagy Ferenc gitárművész ujjai csalogattak elő kellemes dallamokat a húrokból.

A különleges környezetben lévő kiállításon – amely október 15-ig tekinthető meg Dunakeszin, a Duna sor 28. szám alatt – Leszek Éva egy érdekes akvarellsorozata látható, amely Az ember traqédiájának színjei alapján dolgozza fel a témát, s megtekinthető több, különlegesen finom harmóniával vas- és rézlemezre égetett tűzzománca is.

A jelenleg Németországban élő dekoratőr, díszlettervező és animációs film alkotó a budapesti képzőművészeti szakközépiskolában végzett, ahol nem más volt az osztályfőnöke, mint a XX. század második felének legnagyobb Madách-kutatója, dr. Kerényi Ferenc. Gyermekéveit részben Horányban töltötte, így erős a kötődése a Dunakanyarhoz.

Leszek Évának nemrég Vácott is volt tárlata, alkotásait az idei Váci Tavaszi Fesztivál keretében tekinthették meg az érdeklődők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments