A két váci paralimpikont is köszöntötte a miniszter

vaci-paralimpikonok-koszontese-a-vigadoban-700Mint korábban már megírtuk, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken kitüntette a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat és edzőiket.

A Pesti Vigadóban tartott ünnepségen a Magyar Érdemrend és a Magyar Érdemkereszt elismerések, illetve a miniszteri elismerő oklevelek átadása előtt a sportért is felelős miniszter kifejtette: a magyar közvéleményben aránytévesztés van a versenysport megítélésekor, mert a többségnek csak az első hely számít, más nem, márpedig minden eredményt meg kell becsülni és értékelni.

„Olimpiai és paralimpiai sportolóink helytállásukkal példát mutattak valamennyiünknek, sikereik ünneplése pedig összekovácsolja a nemzetet” – mondta a miniszter, aki beszédében nemzetegyesítőknek nevezte a sikeres sportolókat.

Balog Zoltán – Áder János köztársasági elnök megbízásából – példamutató, áldozatos tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt a csillaggal polgári tagozat kitüntetést adott át Kulcsár Győző, a Magyar Vívó Szövetség mesteredzője, a Nemzet Sportolója és Petrov Anatolij Anatoljevics, a magyar paralimpiai csapat válogatott edzője részére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Csipes Ferenc, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott edzője és Udvarhelyi Gábor, a Magyar Vívó Szövetség szövetségi kapitánya, mesteredzője.

Összesen 144-en kaptak elismerést, a sportolók közül ezúttal a 4-8. helyezetteket jutalmazták. Köztük volt a két váci paralimpikon, Kálmán Krisztina és Keresztesi Erika. Őket – mint a Váci Napló beszámolt róla – szerdán a művelődési központban köszöntötték ünnepség keretében. (képünkön: a két váci paralimpikon Szikora Gyula edzővel) ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments