A Farkasokat is segíti szakmai tapasztalataival Zsiga Gyula

budai-farkasok-kezilabdas-gyerekek-700Pest Megye Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás Nevelő Központ Nonprofit Kft.-vel. A társaság szakmai vezetője a váci első osztályú férfi kézilabda csapat trénere, Zsiga Gyula.

A Budai Farkasok Kézilabda Klub és Utánpótlás Nevelő Központ 2010 júniusában kezdte el tevékenységét a Zsámbéki-medencében. A klub indulásakor célul tűzte ki, hogy 5 éven belül a Budakeszin és a környező településeken élő 14 éves kor alatti gyermekek legalább 5 százalékát bevonja a kézilabda sportágba.

Központi Gyógyszertár Vác

Mára több mint 200 gyermek utánpótlás nevelésével és 51 felnőtt képzésével 5 szakképzett („B” és „C” licensszel rendelkező) edző foglalkozik, Zsiga Gyula „A” licenszes edző szakmai irányításával. Az általa kidolgozott rendszer lényege, hogy a gyerekek bármilyen életkorban tudjanak csatlakozni a sportághoz – olvasható a megyeháza honlapján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az edzésmunka és a versenyeztetés mellett az edzők és a szakmai stáb nem csak a gyermekek testi és szellemi fejlődésére fordít gondos figyelmet, hanem közösségalkotó tevékenységet is végeznek.

A klub tevékenysége azért is kiemelkedő, mert alapítása előtt a kézilabdázás egyáltalán nem vagy csak nagyon csekély mértékben volt jelen a Zsámbéki-medencében, működésük ezért hiánypótlónak mondható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments