Népszámlálás: igazold magad, vagy nem jöhetsz be!

nepszamlalas-iv-kitoltese-700A mikrocenzus egy népesség-összeírás, amely két népszámlálás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat mintavételes felméréssel. Az idei mikrocenzusra október 1. – november 8. között kerül sor. A rendőrök fokozott óvatosságot kérnek a polgároktól, nehogy bűnözők visszaéljenek a helyzettel.

Az összeírást az ország 2148 településén, köztük Vácon is, mintegy 440 ezer címen végzik el, ez a magyar háztartások 10 százalékát jelenti. A mikrocenzust törvény rendeli el, a mintába került lakásokban lakóknak kötelező válaszolni az alapkérdőívekre, amelyek a lakás és a személyi adatokra kérdeznek rá.

A mikrocenzus alapkérdőíveihez kiegészítő felvételek kapcsolódnak a következő témákban: a társadalom rétegződése, a foglalkozások presztízse, véleményünk saját jóllétünkről, az egészségproblémából fakadó akadályozottság, valamint a nemzetközi vándorlás.

A mikrocenzus adatfelvétele két szakaszban történik, az időszak elején interneten keresztül önállóan lehet kitölteni a kérdőíveket, ezt követően pedig számlálóbiztosok végzik az összeírást laptopok és tabletek segítségével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Internetes önkitöltési időszak: 2016. október 1–9.

Összeírási időszak: 2016. október 10. – november 8.

Miről ismerhető fel a számlálóbiztos? 

Magyarország területén 2016. október 10. és november 8. közötti időben a mintába került címeket számlálóbiztos keresi fel.

A számlálóbiztos magát számlálóbiztosi igazolvánnyal igazolja, amelyen szerepel a neve és az azonosítószáma.

A számlálóbiztosi igazolvány kizárólag a számlálóbiztos személyazonosságát igazoló fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) együtt érvényes – írja a police.hu.

Az számlálóbiztosok személyét a Központi Statisztikai Hivatal 06-80-200-014 ingyenesen hívható, zöld számán ellenőrizhetik le! További információ található a mikrocenzusról az internetes oldalon.

A rendőrség kéri, hogy mindenki minden esetben győződjön meg a számlálóbiztos személyazonosságáról – áll a felhívásban! ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments