Vácott sem rajonganak az iskolai óvszerautomatákért

óvszerautomata-700

Méhkasba nyúl az ember, ha a témát szóba hozza: óvszerautomatákat telepítene egy vállalkozó a középiskolákba. Több váci intézményben kerestük a vezetőket, de csak egy helyen tudtunk kérdésünkre érdemleges választ kapni.

A témát a Magyar Nemzet vezette fel azzal, hogy megírta: egy vállalkozó, Langmár Bettina óvszer-automatákat szeretne elhelyezni az iskolákban a fiatalok biztonságáért. A vállalkozó egy mobilalkalmazást is csinált azért, hogy felvilágosítsa a fiatalokat és eloszlassa a tévhiteket.

Központi Gyógyszertár Vác

Az automata nem fogyaszt áramot, mert mechanikus működésű, egyszerre 75 darab óvszert tartalmaz, amihez 200 forintos darabáron lehetne hozzájutni. A szerkezet már üzemel az Óbudai Egyetem Kiss Árpád Kollégiumában és egy budapesti szállodában is, viszont a középiskolák egyelőre ellenállnak. Sokuk szerint  „felháborító, hogy be akarja vinni a szexet az iskolákba” – írja laptársunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Hasonló véleményt hallottunk Vácott is. Az egyik középiskola igazgatója azt mondta lapunknak: ő sem ért egyet azzal, hogy ezek az automaták bekerüljenek az iskolákba. Szerinte a telepítés felhívás lenne keringőre, és félő, hogy a gyerekek úgy értelmeznék: innentől szabad a szex az iskolában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments