Váci képviselő nyert pert a Nemzeti Kereskedőház ellen

Kúria épülete Budapesten-700Legmagasabb szinten, a Kúrián is nyert Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője a Magyar Nemzeti Kereskedőház ellen, így utóbbinak 15 napon belül ki kell adnia a 2012-2013 között kötött, 400 ezer és ötmillió forint közti szerződések adatait.

A 24.hu cikke szerint a per közel három évig tartott, az ellenzéki párt szerint az ítélet iránymutató lehet a többi önkormányzati és állami szervhez benyújtott adatigénylések elbírálásában is.

Központi Gyógyszertár Vác

Az elhúzódó bírósági eljárásban először első- és másodfokon nem kötelezték adatkiadásra a kereskedőházat, de ezt követően a Kúria új eljárásra kötelezte a bíróságot arra hivatkozva, hogy csak az esetben tagadhatják meg az adatok kiadását, ha azok üzleti titkokat sértenek.

Az új eljárásban az elsőfokú bíróság már az adatok kiadása mellett döntött, melyet azonban a másodfok nem hagyott jóvá. A Kúria második ítélete azonban kimondta: sem üzleti titokra, sem másra hivatkozva nem tagadhatja meg a kért adatok kiadását a többségi állami tulajdonban lévő cég. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments