Váci áramszünet: két távvezeték egyszerre hibásodott meg

távvezetéken szerelők dolgoznak-700Két alállomást érintő távvezeték szinte egyszerre, egy időben hibásodott meg az elmúlt héten szombaton este Vácott, emiatt a város egy nagyobb területén hosszabb áramszünet volt. A Váci Napló megkeresésére az ELMŰ-ÉMÁSZ jelezte: az ehhez hasonló problémák megelőzésére hamarosan nagyobb rekonstrukciós munkálatokba kezdenek.

Az üzemzavarokról az első jelzés 21:25 perckor érkezett, az alállomásokban működő védelmek azonnal jelezték a vonalak kikapcsolódását – tájékoztatták a Váci Naplót.

Központi Gyógyszertár Vác

Szerkesztőségünk kérdéseire válaszolva dr. Boross Norbert kommunikációs igazgató elmondta: az üzemzavari jelzések érkezése után az ügyeleti szolgálat az üzemirányító központ utasításai alapján azonnal, az ilyenkor szokásos módon megkezdte a kapcsolások, mérések elvégzését, a hibás kábelszakasz behatárolását.

„Tekintettel arra, hogy az ügyeleti szolgálat az ilyenkor szokásos lehető legnagyobb kapacitással tudott foglalkozni a hiba elhárításával, 22:52 perckor az egyik vonalunkról, 23:23 perckor pedig a másik vonalunkról ellátott fogyasztóinknál is helyreállt a szolgáltatás” – írták kérdéseinkre válaszolva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A témával a Váci Napló augusztus 5-i pénteki számában bővebben is foglalkozunk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments