Ha céged van, meglehet, nem ingyenes a kéményvizsgálat!

kéményellenőrzés-700A parlament a tavaly decemberben jelentősen átalakította a kéményseprő üzletágat és megalkotta a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvényt, melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás.

Fontos információ azonban, hogy a törvény alapján az állam által ingyenes közszolgáltatásként biztosított ellenőrzés nem végezhető ott, ahol gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye vagy fióktelepe van bejegyezve. Ezeknél az ingatlanoknál fizetni kell a szolgáltatásért.

Központi Gyógyszertár Vác

A városháza honlapján megjelent tájékoztatás szerint az ingyenes szolgáltatást a törvény felhatalmazása alapján a katasztrófavédelem köteles elvégezni. A korábbi szolgáltatókra maradt a közületek számára kötelezően megrendelendő kéményseprő-ipari tevékenység, valamint a tervekkel és azok engedélyeztetésével, a kémények műszaki átvételével kapcsolatos teendők elvégzése.

„A tevékenység szigorú engedélyekhez kötött, a Magyar Kéményseprő Kft. vonatkozásában a
katasztrófavédelem Kl/13/2016 számon, a törvény által kötelezően előírt szigorú ellenőrzést követően kiadta a szükséges engedélyeket. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy társaságunk megfelelő képzettségű szakemberekkel és korszerű műszerekkel végzi tevékenységét a közületek részére” – olvasható abban a levélben, amelyet a cég küldött az önkormányzathoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Azokon a helyeken, ahol gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye vagy fióktelepe van bejegyezve, a cégnek kell a kötelező ellenőrzéseket elvégezni – áll a levélben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments