Ma kezdődik Vácott a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

V4 fesztivál - Kassai Színház előadása-700Az idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Dunakanyar Színház szervezésében a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó. Vácon június 28. és július 3. között a visegrádi országok színházi társulatainak előadásai mellett számos népszerű hazai zenekar koncertje várja a fesztiválra látogatókat.

A fesztivál öt napja alatt minden nap 18 órás kezdéssel látható egy előadás a Váci Dunakanyar Színházban, s a jegy megvásárlásával egy esti koncertre ingyenes belépő is jár.  A 2016-os évben az újkori visegrádi együttműködés a 25. évfordulóját ünnepli. Ennek tiszteletére Pozsgai Zsolt: A királytalálkozó című, a visegrádi országok történelmi alapeseményét feldolgozó drámájának ősbemutatója nyitja majd meg a programsorozatot.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényen a V4 országok négy neves teátruma vesz részt, a lengyel Jan Kochanowski Színház, a cseh Zlín Színház, a szlovák Kassai Állami Színház, valamint a Váci Dunakanyar Színház, továbbá vendégként az ukrajnai Lviv Academic Voskresinnia Színház érkezik egy igazi különlegességgel, A sirály című, ingyenesen megtekinthető utcaszínházi előadással.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A színházi események záróakkordja a négy nemzet művészeinek részvételével, a fesztivál ideje alatt zajló workshop keretében formába öntött előadás bemutatója lesz, melynek témája az idén 60. évfordulóját ünneplő 1956-os forradalom és szabadságharc.

A színházi előadások mellett a hazai zenei élet kiválóságai adnak majd koncertet a váci Duna-parton. Július 1-jén a Revue, Irie Maffia és a Halott Pénz, július 2-án a Kiscsillag és a Quimby lépnek fel, a programsorozat zárásaként pedig a Jazztelen, Kowalsky meg a Vega és a Tankcsapda koncertjét tekinthetik meg.

A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó 2016-ban a szakmai és a nézőközönség számára is még szélesebb programkínálattal jelentkezik. A színházi előadásokon és könnyűzenei koncerteken túl dokumentumfilm vetítésekkel is gazdagodott kínálatunk.

Partnerként csatlakoztunk a KineDok nevű projekthez, amely egy teljesen új típusú nemzetközi közösség, egy egyedi filmklub és alternatív filmterjesztői platform, amely kapcsolatot teremt a kreatív dokumentumfilmek készítői és nézői között. Olyan közösségi élmény megteremtése a célja, amely kilép a filmszínházak falai közül, ezért a KineDok vetítései helyi klubokban, kávézókban, galériákban, vagy épp egy padláson kerülnek megrendezésre, a V4 Fesztivál és Színházi Találkozóra látogatók pedig a színház tárgyalótermében tekinthetik meg ingyenesen a V4 országok alkotói által jegyzett dokumentumfilmeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Idén újdonság, hogy szombaton és vasárnap 11-16 óra között megnyitjuk a fesztivál Duna-parti területét a látogatók számára, és egy hangulatos piknikre invitáljuk őket, ahol lazíthatnak egy jó hideg fröccs mellett és hangolódhatnak az esti koncertekre. Kellemes zenével, ízletes street food variációkkal várunk mindenkit, valamint ingyenes arcfestéssel készülünk a gyerekeknek. (Részletes program: www.v4fest.eu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments