Beer Miklós püspök aranymiséje vasárnap lesz Vácott

Beer Miklós;Szombaton még papokat szentel, vasárnap azonban már őt ünneplik a hívők: a dómban 10 órakor kezdődik Beer Miklós püspök aranymiséje. Az ország egyik legnépszerűbb egyházi vezetője az idén volt hetvenhárom éves, a vatikáni szabályok szerint még két évig maradhat hivatalában.

A különleges eseményre még külföldről is érkeznek vendégek, egyebek között német testvérvárosunkból, Donaueschingenből. De az ország számos településéről is várják a hívőket. Az aranymisén az ünnepi beszédet a tervek szerint Pálos Frigyes őrkanonok, hatvani prépost, egyházmegyei múzeumigazgató mondja el.

Központi Gyógyszertár Vác

Az életrajzi adatok szerint Beer Miklós Budapesten született 1943. június 1-én. Tanulmányait a budapesti Központi Papnevelő Intézetben folytatta. Esztergomban szentelték pappá 1966. június 19-én. A Hittudományi Akadémián avatták teológiai doktorrá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Lelkipásztori tevékenységét 1967-tól 1969-ig Kőbányán kezdte káplánként, 1969–1970 között Szobon volt káplán, majd 1975-ig Márianosztrán plébános. Ezt követően 21 éven át, 1976-tól 1997-ig Pilismaróton volt plébános. 1988 és 1997 között a dömösi plébánia vezetését is ellátta. 1997-ben Esztergom-Belvárosban lett plébános. ♦

Olvasd el cikkünket a pénteken megjelent Váci Naplóban!

24_01-net

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments