Ősztől a dunaújvárosi lesz a hazai pálya a Vác FC számára

Dunaferr Aréna-700A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága szerdai ülésén hozott határozata szerint a Vác FC Kft. megkapta a 2016/2017-es NB II-es bajnokságra érvényes indulási licencet – olvasható a klub honlapján.

Az illetékes bizottság korábbi ülésén a hat alapvető feltételhez kötött, több mint félszáz dokumentummal igazolandó kritérium közül egyetlen szegmensben, az infrastrukturális előírásokban kötelezte hiánypótlásra a gazdasági társaságot. Ez azt jelentette, hogy mivel a Vác Városi Stadion nem felel meg sem a másod-, sem a harmadosztályú pontvadászatra meghatározott feltételeknek, a klubvezetőknek 2016. május 6-ig egy – legalább egyéves időtartamú – szerződést kellett bemutatniuk olyan létesítménnyel, amely megfelel a követelményeknek.

Központi Gyógyszertár Vác

A Vác FC Kft. összesen 11 lehetőséget vizsgált meg lehetséges helyszínként. Sajnos, a folyamatban lévő, vagy a közeljövőben elkezdődő fejlesztések, felújítások miatt erősen leszűkült az NB II-es mérkőzésekre alkalmas stadionok száma. Egyetlen lehetőség maradt arra, hogy egyáltalán esély legyen a licenc megszerzésére. Így a Vác FC a 2016/2017-es bajnoki év hazai mérkőzéseinek helyszíneként a dunaújvárosi Dunaferr Arénát jelölte meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A Vác FC Kft. vezetői a szurkolók megértését kéri, és természetesen tovább dolgozik azon, hogy a városnak a jövőben is legalább másodosztályú csapata legyen – és ez a csapat minél előbb visszatérhessen bajnoki mérkőzéseivel is a Nemzet Sportvárosába. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments