Mentőápoló a váci rabló, a bíróság előzetesbe helyezte

rendőrségi elfogás - férfi bilincsben-700A Pest Megyei Főügyészség indítványára előzetes letartóztatásba került az a mentőápoló, aki vizsgálat ürügyén jutott be egy idős váci házaspár otthonába, ahol bántalmazta, majd kirabolta a sértetteket.

A bűnügy gyanúsítottja mentőápolóként dolgozik.Május 18-án délelőtt piros színű mentős ruházatban azzal ment be egy igen idős házaspár házába Vácott, hogy meg szeretné vizsgálni őket. Megmérte a sértettek vérnyomását, majd berángatta őket a hálószobába – tájékoztatta a sajtót dr. Szabó Ferenc főügyész.

Központi Gyógyszertár Vác

A gyanúsított előbb az idős férfit, majd az asszonyt párnával és a magával hozott gézszalaggal fojtogatni kezdte, miközben a pénzüket követelte. A sértettek ellenálltak, erre a férfi elővett egy lőfegyvert, vagy annak utánzatát, és azzal nyomatékosította a fenyegetését. Így a gyanúsított az idős házaspártól mintegy 70.000 forintot vett el.

Ezután a férfi bekötözte a hálószoba ajtaját a fojtogatásához használt gézszalaggal, majd elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére
fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsított elkövető esetében tartani lehet attól, hogy szabadlábon védekezve különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Fennáll annak a veszélye is, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya folytán megszökne az eljárás során.

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit a
nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően május 22. napján elrendelt. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments