Ma este vendégszerepel először külföldön a váci színház

Yvonne, a burgundi hercegnő színdarabMájus 20-án vette kezdetét a 18. alkalommal megrendezett Nemzetközi Színház Fesztivál az ukrajnai Khersonban, melyre a Váci Dunakanyar Színház Yvonne, burgundi hercegnő című produkciója is meghívást kapott. A vendégjátékra, mely a színház az első megmutatkozása lesz nemzetközi színtéren, ma, május 24-én este 9 órakor kerül sor.

A Váci Dunakanyar Színház 2015/16-os évadában kiemelt produkció volt, a lengyel Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című művéből készült előadás, melyet az egyik legnevesebb ukrán színházi szakember, Yaroslav Fedoryshyn rendezett. A Váci Dunakanyar Színház és a Nemzeti Színház koprodukciójának premierjére 2015. november 28-án került sor Vácon, majd december 17-én a Nemzeti Színházban mutatkozott be.

Központi Gyógyszertár Vác

A Nemzeti Színház-beli premier után Kis Domonkos Márk, a színház igazgatója, átvehette a 2016. május 20-28. között Khersonban megrendezésre kerülő, Kelet-Európa egyik legnagyobb színházi fesztiváljára szóló hivatalos meghívót. A khersoni fesztiválon való részvétel hatalmas lehetőség az alig három éves intézményünk életében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Az előadás további két rangos nemzetközi találkozón kerül bemutatásra: szeptember 30-án az Arany Oroszlán Nemzetközi Színház Fesztiválon Lembergben, majd a darab megtekinthető lesz október 23-án a Nemzetközi Gombrowicz Fesztiválon, Radom-ban is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments