A Dunakanyart ajánlották az osztrákoknak – Vác nélkül

Viking üdülőhajó Budapesten a Dunán-700A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére tíz neves osztrák médium újságírója és bloggere ismerkedett a Dunakanyar történelmi emlékeivel, valamint a kulturális turizmus szempontjából jelentős turisztikai attrakciókkal és szolgáltatásokkal – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt. Vác nem szerepelt a felkeresett helyek között.

Az április 21-23. közötti tanulmányutat az MT Zrt. és a legnagyobb múlttal rendelkező európai turisztikai egyesület, a Császárok és Királyok Útja azért szervezte, hogy a Duna menti nemzetközi folyami turizmusban a magyarországi szakasz jelentőségét erősítsék. Az ismert, nagy példányszámú napilapok és magazinok (Salzburger Nachrichten, Kleine Zeitung, SIMs Kultur, Bahnmax, Klipp) újságírói Visegrád, Esztergom és Gödöllő császári és királyi múltjával ismerkedtek.

Központi Gyógyszertár Vác

A hajós turizmus lehetőségeiről, a kapcsolódó kulturális programcsomagokról a Mahart PassNave Kft. marketing igazgatója, Sztojanovits Kristóf, valamint Szűcs-Balás Vera, az MT Zrt marketing menedzsere adott tájékoztatást az érdeklődőknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Az „érzelmekkel átszőtt történetek és legendák alapján egyre többen kapnak kedvet az úgynevezett lassú turizmusban való részvételhez” – mondta el Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviseletének vezetője. A Duna magyarországi szakaszán évente közel 300.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments