Váci és csörögi rablók jártak egy honti hölgy házában

honti idős asszony sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanusítottja-700A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást K. Gy. Istvánné 52 éves csörögi, N. Csaba 46 éves váci lakosok, továbbá rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt G. Attila 32 éves csörögi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2014. június 20-án, 23 óra körüli időben egy honti családi ház udvarára bementek, majd a házból kijövő időskorú nőt egy gázspray-vel lefújták. Ezután a sértettet a konyhába kényszerítették, a földre lökték és bántalmazták, miközben pénze és ékszerei átadására szólították fel.

Központi Gyógyszertár Vác

A gyanúsítottak a sértett készpénzét és ékszereit magukhoz vették, majd a helyszínről sietve távoztak. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kirendelt szakértő véleményében megállapította, hogy az időskorú súlyosabb sérülésének elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

A balassagyarmati helyszínelők elemi szálakat, lábbelinyomokat, DNS-mintákat rögzítettek a helyszínen. Ezek alapján a Nógrád megyei nyomozók eljutottak Csörögre, ahol rendőrkézre került az egyik rabló.

G. Attila és N. Csaba más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt jelenleg szabadságvesztésüket töltik, míg harmadik társuk előzetes letartóztatásban van. A hatóság a gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments