Szeméthegy a laktanyában: vészhelyzetben kellett dönteni

gazdasági bizottság ülése civilekkel-700Szakhatósági bejárást tartottak az elmúlt héten csütörtökön a Híradó úti laktanyában, s erre meghívták a területtel határos lakóövezet képviselőit is. Ők akkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy az alakuló téren nagy mennyiségű hulladék van elhelyezve. A szemét a közelmúltban megtartott lomtalanításból és a városban folyamatos, az illegális lerakásokat érintő nagytakarításból származik, s csak ideiglenesen helyezték el a laktanyában – derült ki a hétfőn és kedden megtartott két bizottsági ülésen.

A látottak alaposan felborzolták a kedélyeket, s a különböző internetes fórumokon a polgárok a városvezetést bírálták a döntés miatt. Többen amiatt aggódtak, hogy ha a szemét hosszabb ideig ott marad, az eső a talajba moshat esetleg veszélyes szennyeződéseket, illetve a szél is széthordhatja a környéken a hulladékot. Mások azzal érveltek, hogy a város már évek óta szeretné eladni a laktanyát, ha jön egy vevő és meglátja a szeméthegyet, biztosan meghátrál majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Központi Gyógyszertár Vác

A hétfői bizottsági ülésen olykor parázs volt a hangulat, főleg akkor, amikor kiderült: a civilek nem mondhatják el a véleményüket. De történt sok más dolog is a témában, s végül fontos döntéseket hoztak. Ma, pénteken 13 órakor a helyszínen bejárás lesz.

A részleteket elolvashatják a Váci Napló április 15-én, pénteken megjelent számában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments