Kevesebb lehet a szemétdíj, ha egyedül él Vácon

Egy kormányrendelet értelmében az életvitelszerűen egyedül élők egy kérelem kitöltése után már nem 80 literes, hanem 60 literes kuka után fizetnek majd szemétdíjat – erről döntött a testület is.

A Váci Hulladékgazdálkodási Kft felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII.31.) Kormányrendelet 7. § (1a) bekezdés b) pontja alapján, a lakóingatlant életvitelszerűen egyedül használó természetes személy ingatlanhasználó részére legalább egy olyan gyűjtőedény választásának lehetőségét biztosítja a közszolgáltató, amelynek űrmértéke a 60 litert nem haladja meg.

Központi Gyógyszertár Vác

Fenti jogosultak gyűjtőedényeit a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft egyedi azonosítóval látja el, és számukra 60 literes gyűjtőedénynek megfelelő űrmérték után számláz.

Amennyiben az ingatlanhasználó a gyűjtőedényben 60 liternél nagyobb mennyiségű hulladékot helyez el, közszolgáltató jogosult a gyűjtőedény tényleges űrmértéke alapján számlázni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Ezen jogosultságot az ingatlanhasználó csak abban az esetben veheti igénybe, ha annak tényét, hogy a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használja, a települési önkormányzat által kiadott igazolás útján a közszolgáltató részére bizonyítja.

A kérelmet a hulladékgazdálkodási kft. ügyfélszolgálati irodájában lehet benyújtani, a jogosultság igazolását a közszolgáltató kéri meg a jegyzőtől, így az illetékmentes.

A benyújtott és jóváhagyott kérelmek alapján a cég a következő hónap első napjától számlázza a kedvezményes közszolgáltatási díjat.

A jogosultság módosulását vagy megszűnését jelentő változásokat (pl. növekszik az életvitelszerű ingatlanhasználók száma) 15 napon belül be kell jelenti a kft ügyfélszolgálatán.

A Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft a 60 literes kukákra való jogosultságot ellenőrizheti, és amennyiben megállapítást nyer, hogy az ingatlanhasználó bejelentési kötelezettségét elmulasztva jogosulatlanul vette igénybe a kisebb méretű gyűjtőedényt, a hulladékszállítási díj a jogosultság megszűnéséig visszamenőleg az eredeti gyűjtőedényre vonatkozóan számlázásra kerül – olvasható közleményükben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments