Áprilisban újabb szigorú jegyellenőrzés a váci vasútvonalon

MÁV_jegyvizsgáló_utas_csomaggal-700Januárban a Budapest–Hatvan, februárban a Budapest–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác, márciusban a Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalon tartott úgynevezett fokozott fedélzeti jegyellenőrzést a MÁV-START.

A csúcsidőszakokat érintő, menetjegyváltást ösztönző akció eddig sikerrel járt, ugyanis rendre a jegybevételek emelkedését hozta. A kiemelt kontroll április hónapban Budapest–Vác és Budapest–Monor viszonylatában folytatódik.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ellenőrzésekre április több napján is a reggeli órákban kell számítani. Az akciót a vasúttársaság jegyvizsgálói ezúttal is vasútőrökkel és rendőrökkel közösen hajtják végre, de a céljuk továbbra sem a büntetés, hanem az, hogy jegyvásárlásra buzdítsanak.

A legutóbbi, márciusi kontroll alkalmával mindössze négy személlyel szemben kellett utólag fizetendő büntetést kiszabni, 32 – jegy nélküli és jegyet váltani a vonaton sem hajlandó – személyt pedig leszállítottak a járművekről. Az ellenőrzött száz vonat fedélzetén összesen 225 darab jegyet értékesített a MÁV-START azoknak, akiknek az előzetes jegyváltásra nem volt lehetősége. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments