Idén is: „Adj Egy Napot a Ligetnek!”

Liget-takarításAz idén is szeretnénk megrendezni a váci Liget tavaszi, húsvét előtti szépítését, nagy takarítását, az „Adj Egy Napot a Ligetnek!” – írja Bíró György, környezetvédelmi szakember közleményükben.

A program megvalósítása a Váci Környezeti Nevelési Program keretében történik, melyet dr. Farkas László atyával közösen szerveznek meg. Az összegyűjtött hulladékok elszállítását, ártalmatlanítását ebben az évben is a Váci Hulladékgazdálkodási Kft végzi majd el.

Központi Gyógyszertár Vác

A programot március 18-án, pénteken és 19-én, szombaton délelőtt tartják meg. Míg pénteken az iskolák csoportjait, addig szombatra az iskolák mellett a város polgárait, civilszervezeteit is várják a szervezők. Találkozó a ligeti templom mellett lesz 9 órától.

A Ligetben az alábbi munkák várnak a résztvevőkre: szemétszedés, avargyűjtés, gereblyézés, növények metszése, cserjék, bokrok, fák pótlása, ültetése, a milleniumi emlékkút kitakarítása, patakmeder tisztítás.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

A munkához a szervezők biztosítanak szemeteszsákokat, kesztyűket és kerti szerszámokat korlátozott mennyiségben, ezért aki tud vigyen magával metszőollót, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat – írják.

„Ne jövőre, és ne majd ha jó idő lesz, hanem most gyere, mert most van még Liget, akinek MOST van rád szüksége!” – buzdítanak a szervezők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments