Átmeneti útvonalváltozás a nemzeti ünnepen

marc_15_logoVác Város Önkormányzata és a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében idén is a megszokott módon emlékezik városunk az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeire.

A hagyományos menetrend március 15-én most is a Báthori utcai Petőfi-emléktáblánál kezdődik délelőtt 9 órakor, ahol a Váci Juhász Gyula Általános Iskola diákjai adnak műsort. A helyi sajtó képviselői 10 órakor emlékeznek meg Deákváron a Landerer-emléktáblánál, és ebben az időpontban kezdődik a művelődési központban az egész napos Történelmi játszóház.

Központi Gyógyszertár Vác

Délután 15.30 órakor a Kossuth téri toborzó a Nemzeti Dal közös elszavalásával kezdődik, majd ünnepi menet indul a honvédhősök ligeti emlékhelyéhez, a központi városi ünnepségre. Itt Steidl Levente önkormányzati képviselő, a művelődési-oktatási és ifjúsági-sport bizottság elnöke mond beszédet, illetve a Váczi Néptáncegyüttes műsorát láthatják a résztvevők. Az ünnepség koszorúzással és tiszteletadással zárul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az ünnepi műsor után, 17.30 órakor zenés díszelőadás kezdődik a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében „Szívekbe szállt szabadság“ címmel, a Fónay-HUMÁNIA-Társulat, valamint Pankotay Péter és Kecskeméti Róbert színművészek előadásában.

A város nemzeti ünnepi megemlékezés-sorozatához igazodva március 15-én némi változás lesz a helyi járatú buszközlekedésben.

A 364-es és 365-ös vonalszámú helyi autóbuszok 8.45 és 9.45 között a Báthori utca lezárása miatt terelt útvonalon közlekednek, nem érintik a Március 15. téri és a Konstantin téri megállóhelyet.

A 360-as autóbuszok a lezárás ideje alatt is a menetrend szerinti, változatlan útvonalon közlekednek.♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments