Újra lesz KRESZ-park Deákváron

Deákvári KRESZ-parkA fiatalok közlekedési kultúrájának kialakítása, fejlesztése érdekében felmerült a Deákvár főterén egykor kialakított KRESZ-park eredeti funkciójának visszaállítása. A városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tavaly novemberi ülésén elfogadott határozata alapján a műszaki osztály elkészítette a megvalósítási tervet, amit a szakbizottságok és a képviselőtestület is egyöntetűen elfogadott.

A rekonstrukció tervezése a park eredeti 1967-es terveinek visszakeresésével indult. Ekkor derült ki, hogy a táblák kihelyezéséről terv, vagy térkép nem készült, csak egy kimutatás a felhasznált KRESZ táblák mennyiségéről. A park méretéhez képest ezt nem is nevezhetjük szűkösnek, mivel akkoriban 61 darab táblával számoltak, illetve azzal, hogy ezek társadalmi munkában fognak elkészülni.

Központi Gyógyszertár Vác

Minden esetre ettől a ponttól kezdve a terv készítőinek kezét ez irányban semmi nem kötötte, ami teret engedett a park új szemléletű kitáblázásának. A új elképzelés szerint a tilalmat jelző táblák helyett például előnyben részesítik a pozitívabb sugallatú utasítást adó jelzőtáblákat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A célcsoport figyelembe vételével a terv elkészítői nem elítélhető módon értelmetlennek találták az autópálya és az autóúttal kapcsolatos táblák visszahelyezését már csak annak okán is, mivel a gyerekek ezekkel a jelzésekkel jogosítványuk megszerzéséig legfeljebb egy másik jármű utasaként találkozhatnak.

Fontosnak találták, hogy az elsőbbségadásra kötelező tábláknál, és a gyalogátkelőknél tartós burkolati jeleket alkalmazzanak. Ez viszont kisebb burkolatjavítási munkák szükségességét vonja maga után.
Jelenleg a munkálatok megvalósítására a 2016-os költségvetés terhére 1 millió forint fedezetet terveztek.

A KRESZ-park várhatóan május végére készülhet el. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments