Labdajátékokat népszerűsítő sportnap a Földváryban

Földváry Károly Általános IskolaA Nemzeti Tehetség Program által sportágak népszerűsítésére meghirdetett pályázatán, a Váci Földváry Károly Általános Iskola 800 ezer forintot nyert, mely összegből többek között az intézmény sporteszközeinek és a csapatok felszerelésének frissítésére is lehetőségük van.

Március 5-én, szombaton a pályázat szellemében egy sportnapot rendeznek, melynek keretében a labdajátékokat szeretnék népszerűsíteni, a negyedikes és a felsős diákok körében. Lesz asztalitenisz, foci, kézilabda és a kosárlabda bemutató is. Erre már egy rajzpályázat meghirdetésével hívták fel a diákok figyelmét.

Központi Gyógyszertár Vác

Ezen kívül lehetőség lesz a gyerekek egészségügyi szűrésére is, „Egészséges életmód és étkezés a sportolás mellett” témában, és filmvetítés keretében megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás hatásaival, az elsősegély nyújtási ismeretek bemutatásakor a sportbalesetekről és kezelésükről is hallhatnak, valamint az újraélesztéssel is megismerkedhetnek a mentősök segítségével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A sportnap egyik fontos eseménye lesz a felnőtteknek szervezett véradás, melyre szeretettel várnak minden segíteni vágyót.

A labdajátékok népszerűsítése a négy váci sportegyesület – Labdarúgó SE, a Lakóterületi SE, a Férfi Kézilabda SE és a Reménység SE – támogatásával és közreműködésével valósul meg. A legfiatalabbak ezen közben játékos, mozgásos akadályversenyen mérhetik össze tudásukat.

Az egész napos rendezvény zárásaként a Vác Városi Labdarúgó SE és iskolánk focicsapata mérheti össze erejét a kétszer 10 perces meccsen.

A rendezvény támogatói: Vác Város Önkormányzata, Priway Kft, Naszálytej Kft, Floch Cukrászat, I-Press Zrt,  Deákvári zöldség üzlet, Váci Labdarúgó SE. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments