Cselédek: három gyönyörű nő egy színdarabban

CselédekJó pár alkalommal láthatta már a váci közönség Jean Genet izgalmas művét, a Cselédeket. A nagy sikerre való tekintettel február 27-én ismét műsorra tűzi a színház az előadást. Sőt, a középiskolásokat most 50 százalékos kedvezménnyel várják a szervezők.

– A színház megalakulásától kezdve kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal generáció megszólítására. Célunk, hogy igényt ébresszünk bennük a tartalmas, igényes szabadidő eltöltésre, színházlátogatási szokásaikat pozitívan befolyásoljuk, társadalmi aktivitásukat serkentsük – mondta Kis Domonkos Márk, a színház igazgatója.

Központi Gyógyszertár Vác

Az előadásban Claire és Solange, a két szolgalelkű és alázatos cselédet ismerhetünk meg, akik úrnőjük minden kívánságát teljesítik, állhatatosan és odaadóan lesik a Madame minden kérését. De valóban makulátlan tiszteletről tanúskodik mindez? Mi történik akkor, amikor nincs otthon a ház úrnője?
Hiszen a két kis cseléd olykor magára marad, és e parányi, zárt világban nem marad más számukra, csak a játék. Egy titkos szertartás, egy kis rituális tréfa, amelyben eltűnik minden határ való és valótlan, igazság és látszat között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A szöveg fordulatokkal teli rejtvényként szolgál, amelyben a bravúros írói találékonyság szüntelen feszültséget teremt, és amelyben a tükrök csak hamis képet festenek. „Mese… Egyszerre kell hinni benne és megtagadni, hogy higgyünk benne…” Genet remekműve emlékezetes színházi estet ígér, amelynek során hol az abszurd és fekete humor, hol pedig a finom, ironikus élc nevettet.

Bakos-Kiss Gábor rendezése három különlegesen izgalmas színésznő, Pataki Szilvia, Szabó Erika és Molnár Gyöngyi előadásában lesz látható. Az előadás dramaturgja Deés Enikő. (Péter Tamara)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments