Az utcán hagyott üzemképtelen autókat elviszik

Mező utca - járdán parkoló autók-700Elszállítják azokat a járműveket, amelyeket üzemképtelenül, rendszám nélkül hagynak tulajdonosaik Vác közterületein. A tartósan, engedély nélkül tárolt jármű tulajdonosa először felszólítást, majd két hét türelmi időt kap az elszállításig – írja a városi honlap.

Az üzemképtelen gépjárművet, csak közterület foglalási engedéllyel, maximum egy hónap időtartamig lehetséges tárolni. A határidőt túllépők járműveit az ide vonatkozó jogszabályok alapján a felügyelet elszállíttatja, majd a szállítással és az őrzéssel megbízott cég fél évig őrzi

Központi Gyógyszertár Vác

Ha a tulajdonos a szállítást követő hat hónapon belül nem jelentkezik, abban az esetben a gépjárművet véglegesen kivonják a forgalomból és értékesítik. A tulajdonosoknak a szállítás és a tárolás díját is ki kell fizetniük. Az elszállított járművek listája és további információk a vac.hu honlap Elszállított járművek menüpont alatt található.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Fontos, hogy minden gépjármű tulajdonos vagy üzembentartó ellenőrizze a forgalmi engedélyének érvényességét és az autó műszaki állapotát. Ha valaki a lakókörnyezetében elhagyatott, feltűnően rossz állapotú gépjárművet lát, azt mindenképp jelezze a közterületfelügyelet felé. Tapasztalatok szerint minden második autótulajdonos elviszi járművét a megadott két héten belül.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments