A Mítoszrombolás visszatér: kiállítás a városi könyvtárban

ipc rajzpályázat-700A váci Ipress Center Veled Vagyunk programjának keretében 2014-ben megvalósult Mítoszrombolás rajzpályázatra beérkezett alkotások február 4. és március 1. között megtekinthetők a váci Katona Lajos Városi Könyvtárban.

A több mint 200 alkotás a váci és Vác környéki általános iskolák tanulóinak munkája, mely a helyi közösségépítő szerepen jóval túlmutatott és példaként szolgált a Nyomda- és Papíripari Szövetség országos rendezvénye számára is.

Központi Gyógyszertár Vác

A pályázattal a kiírók azokra az értékekre hívták fel a gyerekek és a közvélemény figyelmét, amelyek a papír létjogosultságát napjainkban is indokolják, legyen szó akár az olvasás által nyújtott élményről vagy az újrahasznosítás kiemelkedően magas arányáról. A pályázat jóval túlmutatott egy vállalat társadalmi felelősségvállalásán, hiszen egyrészt szokatlanul magas volt a résztvevők aránya, így sok embert sikerült elérni az akcióval, másrészt egy egész iparágat hozott közelebb a gyerekekhez.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Ezen célkitűzéseket szem előtt tartva a 2014-es rajpályázatot a tavalyi évben a váci középiskolások körében meghirdetett Újrahasznosított történelem elnevezésű épületmakett-verseny követte, kirobbanó sikerrel. A váci épületek minimum 2 méteres, kartonból készült makettjei nem csupán a helyi nagyközönséget, de a szakmai zsűrit is lenyűgözték.

Az Ipress Center Veled Vagyunk további programjainak céljai és sikerei is példaértékűek, és a nyomdacsoport célja az eddig elért eredmények bemutatása mellett a további együttműködések és helyi kezdeményezések ösztönzése és népszerűsítése. A rajzpályázat tehát nem csupán feleleveníteni szeretné a verseny alatti összetartozás-érzést, a fiatalok tehetségét és elsöprő lendületét, de az Ipress Center és a városi könyvtár közötti jövőbeni együttműködésre is fel kívánja hívni a figyelmet.

Ugyanis a vállalatcsoport idén sem tétlenkedik és egy újabb kreatív projekttel ajándékozza meg a váci fiatalságot – bár a jelenlegi kezdeményezés az eddigiektől eltérő formát ölt majd. Az Ipress Center szándéka, hogy a 2016-os év a váci fiatalok körében a papír varázslatos világáról szóljon, hogy a könyvet, az olvasás örömét egyre többen fedezzék fel a legifjabb generáció tagjai közül és a könyvtár, helyi közösségépítő szerepével, hangsúlyosabb szerephez jusson Vác mindennapjaiban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A rajzpályázat díjátadóján Kocsis András, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke úgy fogalmazott: „A könyv egy csoda, amelynek teste, lelke, illata van, és az a fantasztikuma, amit semmi más nem pótolhat: aki belebújik, a saját világát alkotja meg.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments