Váci kórház: keresik az orvosokat, de a munka zavartalan

orvosi ügyeletEgyre gyakrabban hallani, hogy központi kórházak szakemberhiányban küzdenek, mert a fiatal orvosok külföldre mennek kamatoztatni tudásukat. Persze a fizetések és a túlórák is gyakran más országba kényszerítik a szakembereket. Vácon ugyan hiány van a orvosokból, de ez még nem veszélyezteti a betegek ellátását – nyilatkozta lapunknak Sámoly György főigazgató.

– A betegellátást nem veszélyeztetve, igen, van szakemberhiány. Folyamatos álláshirdetéseink vannak bőrgyógyász, reumatológius, fül-orr-gégész, gyermekgyógyász és gasztroenterológia szakorvos területeken – tájékoztatta a Váci Naplót a főigazgató.

Központi Gyógyszertár Vác

Arról is rendszeresen hallani, hogy az orvosok és az ápolók külföldön vállalnak munkát magasabb fizetésért. A kórházból az önök információja szerint hányan távoztak ily módon? Korábban előfordult, hogy külföldi szakemberek kaptak állást a váci kórházban. A mostanában zajló „újkori népvándorlás” megnövelte-e az érdeklődést az intézmény iránt? – tettük fel a kérdést Sámoly Györgynek.

– Hogy az intézményből távozó dolgozók közül – bármely okból – hány fő vállalt munkát külföldön, arról nincs hivatalos információnk. Kórházunkba külföldi szakemberek nem jelentkeztek munkavállalásra, illetve nem is vettünk fel más országból érkező egészségügyi dolgozót. Azonban örvendetes tény, hogy januártól az évekig külföldön, Svédországban dolgozó volt főorvosunk visszatér a patológiai osztály élére – mondta. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments