Szénmonoxid-mérgezés történt Vácott a Munkácsy utcában

beteg oxigénmaszkbanSzén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy embert a mentők vasárnap kora délután Vácon, a Munkácsy Mihály utca egyik első emeleti lakásából.

A helyszínre riasztott váci hivatásos tűzoltók magas gázkoncentrációt mértek a lakás fürdőszobájában, ezért értesítették a gázszolgáltató szakemberét is – írja a katasztrófavédelem honlapja.

A riasztás szerencsére időben jött, így nem lett nagyobb baj.

A szakemberek folyamatosan felhívják a figyelmet, hogy minden lakásban érdemes felszerelni a szénmonoxid mérőket, amelyek adott esetben riasztják az otthon lévőket.

Központi Gyógyszertár Vác

A szénmonoxid-mérgezés szénmonoxid gáz belélegzése okozta mérgezés, amely akár halált is okozhat. Az egyik leggyakoribb háztartási baleset, amelyet legtöbbször a helytelenül használt tüzelőberendezés okoz, de más oka is lehet.

A szénmonoxid-mérgezett betegnek friss levegőt kell adni, szabad légutakat biztosítani és szükség esetén lélegeztetni. A szén-monoxid által ellepett helyiséget gyorsan ki kell szellőztetni. Szénmonoxid-mérgezés esetén az elsősegélynyújtónak fokozott figyelmet kell fordítania arra, nehogy segítés helyett saját maga is bajba kerüljön. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments