Halálos baleset az M2-esen, a faluvezető szerint elég volt!

tartálykocsi balesete az M2-esen - MTIVasárnap délutánra eloltották a tűzoltók azt a tüzet, amely egy cseppfolyós nitrogént szállító tartályautó és egy személyautó ütközésekor keletkezett dél körül az M2-es autóút dunakeszi szakaszán. A balesetben egy ember meghalt – tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.  

Csámpai Attila elmondta, hogy az ütközést követően mindkét kocsi kigyulladt, és a vízelvezető árokba csapódott. A kamion szállítmánya miatt minden eshetőségre felkészülve 100 méteres sugarú biztonsági zónát jelöltek ki, eközben több mint 20 tűzoltó oltotta a lángoló járműveket.

A helyszínen tartózkodott a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálata is – tette hozzá a szóvivő.

Központi Gyógyszertár Vác

Utóbb kiderült, hogy mindkét járműben csak a gépkocsivezető utazott, közülük a személyautó vezetője annyira összeégett, hogy nem lehetett rajta segíteni. A tartálykocsi sofőrje sokkot kapott, de nem sérült meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Csámpai Attila az MTI-nek elmondta, hogy a tartálykocsiban 9 ezer liter cseppfolyós nitrogént szállítottak. A tartály leszakadt a vezetőfülkéről, majd oldalára borult, a benne lévő anyag azonban nem jutott a szabadba.

Az M2-es autóút 25-ös kilométerénél történt karambol helyszínén jelenleg az utómunkálatok az esti órákig folytak. A tartálykocsi tartalmát át kellett fejteni, ezután következhetett a nehézgépjármű daruval történő kiemelése.

Az autóutat teljes szélességében lezárták, a mentés végéig a forgalmat a rendőrök a szomszédos benzinkút parkolóján keresztül terelték. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján olvasható információk szerint Fót felől a baleset miatt nem lehetett az M2-esre hajtani.

A baleset körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja, egyebek mellett iparbiztonsági szemlét és tűzvizsgálatot is tartanak.

A sződligeti polgármester konkrét lépéseket vár

A baleset után nem sokkal közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Sződliget polgármestere.

„A mai napon ismét egy tragikus baleset történt az M2 útnak csúfolt halálúton. Amióta politikával foglalkozom – három választási cikluson át –, mindig csak ígéret volt a 2/A bővítése. A már elkészült tervek érvényessége lejárt, ezért a NIF Zrt. megkezdte a tervek megújítását. Arra a kérdésemre, hogy mikor várható a beruházás megkezdése, csak a széttárt kar volt a válasz. Ugyan egy korábbi Magyar Közlönyben megjelent a hír, hogy a jelenlegi EU-s ciklusban (2014-2020) megkezdődik az útépítés, de én már láttam az előző EU-s ciklusban ( 2007-2013) is ilyen Magyar Közlönyben megjelent hírt. Akkor nem lett belőle semmi, vélhetően az útdíj bevezetése miatt.

Elég volt! Ez így nem mehet tovább. Konkrét lépéseket szeretnénk látni.”

Juhász Béla polgármester ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments