Az öreg rendőrségi ló, Cézár szerelmes Galambba

Cézár, a nyugdíjas rendőrségi ló-700
Garamvölgyi Mónika állatorvos és Pintér Enikő: jó állapotban van Cézár

Jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti egy őrbottyáni lovardában a 29 éves Cézár, miután 14 éven át szolgált a Készenléti Rendőrség lovas alosztályán. A lómatuzsálem napjai nem unalmasak, beleszerelmesedett Galambba.

Négyévesen, 1990-ben került a rendőrséghez Cézár, a magyar félvér. A játékos lovacska elsajátította a rendőrségi szolgálathoz szükséges tudást és fegyelmet. Több lovasrendőr-nemzedék tanult meg rajta lovagolni. Az elsők egyike Pintér Enikő törzszászlós volt.

Központi Gyógyszertár Vác

– Amikor 2001-ben a lovas alosztályra kerültem, Cézárt kaptam. Megtanított mindenre – emlékszik vissza a Zsaru magazinnak mesélve a törzszászlós. – Az elején többször megviccelt, amikor az edzéseken szembejött velünk egy ló, olykor 180 fokos fordulatot vett, és elindult utána, előfordult, hogy nélkülem. Egy idő után már résen voltam, nem volt lehetősége az egyéni akciókra. Különös humorérzékétől eltekintve nagyon készséges, könnyen lovagolható járőrtárs volt, szolgálatban mindig kifogástalanul viselkedett. 2003. január 22-én még a Zsaru magazin címlapján is szerepeltünk!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is Virágos Vác - Várják a jelentkezőket április 15-ig

– 2004-ben, a lóállomány frissítésekor a 18 éves lovakat nyugdíjazta az alosztály – mondja Garamvölgyi Mónika alezredes, az alosztály állatorvosa. – Cézár akkor Somogysárdra került, ahol árverésen értékesítették.

– Megvettem, és Őrbottyánba hoztam. Itt jó dolga van – simogatja meg egykori járőrtársát Pintér Enikő. – Rendszeresen meglátogatom. Már nem lehet lovagolni rajta, ahhoz túl idős. Egy lónál a harminc év körülbelül annyi, mint embernél a kilencven. Ettől függetlenül úgy vettem észre, szerelmes egy húszéves kancába, Galambba. Sülve-főve együtt vannak. Cézár igazi lovag: amikor Galamb beteg lett, nem tágított mellőle, egész nap vigyázott rá, nem is evett. Mióta a kanca jobban van, újra együtt baktatnak a karámban. Megérdemli a békés nyugdíjas éveket! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments