Örülünk: átadták a felújított váci vasútállomást

vasútállomás átadása - kislány a szalaggal-250Két évig vártunk rá, de megérte. Bosszankodtunk, de örültünk is egyben a vasútállomás felújításának. Kedden az átadó ceremóniával pont került a fejlesztés végére, mellyel korszerű lett az oly sok utast kiszolgáló, a történelmi vasútvonalhoz kapcsolódó állomás.

A projekt keretében felújították a felvételi épületet, a vasúti pályát, és új üzemi épületeket építettek. Az utasforgalmi csarnokot kibővítették, az utasoknak új szociális helyiséget emeltek. A vasúton közlekedők eligazodását korszerű vizuális utastájékoztatási rendszer segíti.

A megújult, tetővel védett magasperonokat a korábbi, rendkívül balesetveszélyes szintbeni átjárás helyett tágas, lifttel felszerelt gyalogos aluljárókon lehet megközelíteni.

Központi Gyógyszertár Vác

A Deákvár és a városközpont közötti kapcsolat javítása érdekében a Naszály úti aluljáró mellett új gyalogos és kerékpáros aluljáró létesült. Megújult a Kosdi úti közúti és gyalogos-kerékpáros, valamint a Pacsirta utcai gyalogos aluljáró.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Az állomás megközelíthetőségének javítása érdekében közel 353 P+R és 3 K+R parkolót alakítottak ki, 70 kerékpártárolót telepítettek. A zajvédelemről 7 ezer négyzetméternyi zajárnyékoló fal gondoskodik. Vác állomáson új elektronikus biztosító berendezést építettek ki, 41 vezérelt váltóval.

A beruházás keretében kiemelt figyelmet fordítottunk a környezetvédelemre: közel 300 darab fát és 3000 darab cserjét ültettek, 8 ezer négyzetméteren füvesítettek.

Tudósításunkat további érdekes adatokkal a Váci Napló december 4-i pénteki számában olvashatják. ♦

[jetpack_subscription_form title="CIKKPOSTA" subscribe_text="Add meg e-mail címed, hogy azonnal értesítést kapj az új hírekről e-mailben."]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments