Állami támogatás Vácnak, megoldódhat a mélygarázs ügye

a városházaA költségvetésen belüli átcsoportosítással és fejezetkiegészítéssel kap támogatást fejlesztésekhez több mint 130 önkormányzat – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. Egyebek mellett uszodák, sportcsarnokok, utak építését, közintézmények, járdák felújítását fedezik a pluszpénzből, valamint egyéb beruházások önrészét és hitelkiváltást. Jelentős összeghez jut Óbuda, Hódmezővásárhely, Monor, a legtöbbet pedig Vác kapja – írj a hvg.hu.

Városunk 2 milliárd forintot kap, az elkészült mélygarázs helyzetének rendezéséhez. Korábban a városvezetők tárgyalásokat folytattak annak érdekében, hogy az állam segítsen megoldani a mélygarázs helyzetét. Most úgy tűnik jövőre sikerülhet és egy igencsak hosszú ügy végére kerülhet pont.

Központi Gyógyszertár Vác

Vác mellett Monor új sportcsarnokára 1,5 milliárd jut. Összesen több mint másfél milliárdot kap Óbuda a Heltai Jenő téri piac fejlesztéséhez, a Váradi utca meghosszabbításához, egy nem részletezett sportcélú beruházáshoz, valamint az Árpád Gimnázium nyílászáróinak cseréjéhez. Hódmezővásárhelynek, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter városának 1,2 milliárdot adnak önkormányzati fejlesztésekre, valamint azok önerejének biztosításához.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

Lenti 700 milliót költhet turisztikai célú beruházásra, amelyet nem részleteztek a kormányhatározatban. Kisvára 500 milliót kap önkormányzati fejlesztésekre, ugyanennyit Cegléd is útépítésre, fürdőfelújításra, valamint Budakalász „települési fejlesztésekre”. A bátonyterenyei uszoda építéséhez kapcsolódó hitel kiváltására szintén 500 milliót ad a kormány. Mezőcsátnak 450 millió támogatást biztosítanak közösségi ház építéséhez és a fürdő visszavásárlásához. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments