A püspök indította útjára a szolidaritási akció lángját

Egymillió csillag! - Beer Miklós-250Egymillió csillag a szegényekért elnevezéssel ismét szolidaritási akciót hirdetett a Karitász karácsony előtt. A december 13-ig tartó akcióban több mint 200 hazai településen gyúlnak gyertyák, s gyűlnek az adományok a nagyobb közösségi tereken.

Az első mécsest Beer Miklós váci megyéspüspök gyújtotta meg vasárnap délután a váci székesegyház előtt, útjára indítva ezzel az országos gyűjtést.

A Konstantin téren a szemerkélő eső ellenére több százan gyűltek össze, hogy szemtanúi legyenek a színes műsorral egybekötött gyertyagyújtásnak, illetve hogy meghallgassák a megyéspüspök rövid köszöntőjét. Beer Miklós elmondta, nagy örömet jelent számára, hogy Vácról indulhat el az országos akció, és üzente: sok nehéz helyzetben lévő ember várja a segítséget és a reményt.

Központi Gyógyszertár Vác

– Gyújtsatok gyertyafényt és adjátok egymás kezébe, mert nagyon sokan vannak, akik várják a mosolyt, akik segítségre szorulnak, közöttük a szegények és a bajbajutottak – buzdította hallgatóságát a jótékonysági akcióban való részvételre a megyéspüspök, aki ezt követően meggyújtotta a lépcsősor alján felállított nagy gyertyát, amelynek lángját a deákvári katolikus óvodába járó gyerekek vitték tovább. Az országos megnyitón ezt követően mások mellett a Misztrál együttes, a Görömbő Kompánia és a váci székesegyház Cecília kamarakórusa lépett fel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A karácsony előtti szolidaritási akcióban 15 ország vesz részt évről évre. A cél világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak iránt – írja az MTI..

Az akció keretében több mint 200 hazai településen a Katolikus Karitász önkéntesei december 6. és 13. között gyertyákat adnak a járókelőknek, tudatva, hogy minden egyes mécses egy-egy rászorulót jelképez. Egyes helyeken rendezvényeket, jótékonysági koncerteket is tartanak. Az országos záró ünnepséget Pápán, a Fő téren rendezik. Ezen a délutánon a Karitász jelét formálják majd meg mécsesekből a résztvevők.

A felajánlott adományokat, pénzösszegeket a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments