Újabb felújítás a váci tűzoltóknál

Váci Tűzoltóság felújításFelújították a váci tűzoltóság belső tereit városi segítséggel – ezt jelentette be kedden Fördős Attila polgármester a helyszínen. A mintegy 2 millió forint értékben történt beruházást egy váci cég vállalta fel önkéntes alapon.

A polgármester kiemelte: a felújítás egy közös munka eredménye, hiszen a város és egy helyi vállalkozó fogott össze.

Központi Gyógyszertár Vác

Török Bertalan felajánlotta, hogy ha kell, bárhol segít Vácon. A város mindössze az anyagköltséget fizette ki. Függetlenül attól, hogy a jogszabályban előírtaknak megfelelően ma már a tűzoltóság közvetlen irányítása nem a város alá tartozik, de ha kérésük van, akkor mi megpróbálunk segíteni – mondta.

Hozzátette: köszönet mindenkinek, aki részt vett a felújításban.

Már nyáron elkezdődtek a felújítások, amikor az országos és a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség összefogásával mintegy 29 millió forintot költöttek az épületre. Kiszelák Ferenc, a Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője elmondta: a várossal való jó kapcsolat következtében ez a felújítás folytatódott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

– Nagyon hálásak vagyunk a segítségért, amellyel Vác hivatásos tűzoltó-parancsnokságának több irodája, hálóhelyisége, tanterme, konyhája megújulhatott.

Az állomány nevében Vinkó Kornél tűzoltóparancsnok mondott köszönetet a segítségért. Kiemelte: ezzel javultak a készenléti, a beavatkozást végzők munkakörülményei. Jelenleg 73-an dolgoznak a kirendeltségen, a napi ügyeleti létszám 13-15 fő.

Török Bertalan vállalkozó a sajtó kérdésére elmondta: mivel váci kötődése van, ezért szeretett volna segíteni, s felajánlotta, hogy lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a városban, ahol tud. (F. A.)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments