Tudományos konferencián emlékeztek a váci kórház dolgozói

Jávorszky Tudományos NapHa a két karom olyan hosszú volna, átölelnélek benneteket, mint ahogy azt a szerető családtagok teszik – mondta meghatódottan beszédében dr. Korona Árpád, a kórház első orvosigazgatója a Jávorszky Tudományos Konferencián, pénteken. A kórház fennállásának 45. évfordulóját ünnepli ebben az évben.

A város részéről Fördős Attila polgármester köszöntötte az egészségügyben dolgozókat. Beszédében visszaemlékezett a kezdetekre is és méltatta a gyógyításban részt vevőket.

Központi Gyógyszertár Vác

– Ha belegondolunk abba, hogy nyolc percenként szív és érrendszeri betegség következtében egy magyar állampolgárt elveszítünk, fél óránként daganatos megbetegedések következtében szintén egy állampolgár elhalálozik, akkor úgy vélem, hogy minden pillanatot és lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy egy ilyen konferencia alkalmával is történjen egy szakmai összegzés. És ha csak egy picit is lehet ezeken a szomorú statisztikai számokon javítani, akkor már volt értelme annak, hogy ilyen szép számmal összegyűltek – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A városvezető ajándékkal köszöntötte azt az öt dolgozót, akik a kórház 45 éves fennállása alatt még ma is az intézmény munkatársai: dr. Zsarnóczay Angéla, dr. Kiss Terézia, dr. Illés István, dr. Juhász Béla és dr. Kovács István (képünkön).

A teljes tudósítást lapunk pénteki számában olvashatják! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments