Pályázati pénzekből vehet új műszereket a váci kórház

korhazvacA váci Jávorszky Ödön Kórház, mint közfinanszírozott egészségügyi szakellátó intézmény sikeresen szerepelt az Eszközfejlesztés a Jávorszky Ödön kórházban címmel benyújtott pályázatával, melynek köszönhetően 458 millió forintos európai uniós támogatás segíti a kórház fejlődését.

A kórház jelenleg 522 ággyal működik, melyből 399 aktív, 123 krónikus. Ellátási kötelezettsége földrajzilag rendkívül nagy területen fekszik, kiterjed a váci, a dunakeszi, valamint a szobi kistérségekre, de egyes szakmák vonatkozásában Pest, Nógrád és Heves megye egyes járásaira is. A feladatellátáshoz szükséges gép-műszer állomány rendkívül elavult, átlagos életkora 15 év, jelentős része minőségi cserére szorul.

Központi Gyógyszertár Vác

Részben a kórház rekonstrukciós fejlesztése kapcsán, valamint egyéb külső, elkülönített forrásból, a működésükhöz szükséges legfontosabb gépek egy részének cseréje, pótlása megtörtént. Az elavult műszerek javítása, kiszámíthatatlansága viszont gondot jelent a beavatkozások végzésében, tervezhetőségében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A pályázat keretében beszerzésre és ennek következtében leselejtezésre kerülő eszközök jelentősen javítják a kórházi eszközpark átlagéletkorát, egyúttal a modern diagnosztikai ellátáshoz való hozzáférés esélyét is az ellátási területen élő lakosság számára.

A projektben két sebészeti képerősítő, két digitális mammográf beszerzését, illetve egy röntgenfelvételi  és egy tüdőszűrő munkahely feltételeinek kialakítását tervezik.

A fenti, korszerű technológiai színvonalat képviselő eszközökkel jelentős energia- és káros üvegház hatású gázkibocsátás csökkenés valósul meg. Az energiamegtakarításon túl lényegesen csökken a vizsgálati idő, javul a betegelégedettség. A cél a betegellátás javítása a betegelégedettség növelése.

A beruházás lehetővé teszi az erőforrások racionalizálását, gazdaságilag hatékony intézmény működését. Megvalósul az ellátórendszer infrastruktúrájának a szakmai kompetenciákhoz, a kor technikai elvárásaihoz igazítása, javul a szolgáltatási színvonal és növekszik a munkabiztonság és a munkafeltételek is javulnak – írják az intézmény által kiadott közleményben. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments