Figyeljünk egymásra télen is

hajléktalanŐsz vége felé közeledve az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, valahol már most megjelent a hajnali fagy, nemsokára beköszönt a tél.

A hideg időjárás komoly fenyegetést jelent a fedél nélkül élőkre, azonban nem csak ők vannak veszélynek kitéve, hanem azok a többnyire idős, egyedül élő emberek is, akik korukra, egészségi állapotukra, vagyoni helyzetükre tekintettel – vagy egyéb körülmények miatt – nem tudják befűteni a lakásukat – írja közleményében a rendőrség, akik a lakosság segítségét kérik.

Központi Gyógyszertár Vác

Sajnálatos módon minden évben előfordul olyan haláleset, ami kihűlés következménye és a legtöbb esetben elkerülhető, megelőzhető lett volna. Az ilyen esetek megelőzése össztársadalmi érdek, az egyes állampolgároknak is fontos szerepe van ebben.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett, illetve, ha tudomásukra jut, hogy a környezetükben valaki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék a hatóságokat a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Tegyünk együtt azért, hogy senki ne essen a hideg idő áldozatául! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments