A wc-deszkák, a herceg és a hallgatag lány a váci színpadon

DSC_0400-250Érdekes és kétségtelenül vitákat kiváltó kísérletre vállalkozott a Váci Dunakanyar Színház azzal, hogy most szombaton 19 órakor bemutatja a Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című művéből készült darabot.

Egyrészt a rendezésre felkért ukrán Yaroslav Fedoryshyn az eddig megszokottól teljesen eltérő felfogásban nyúlt a témához, s ennek látható jele például a minimalista díszlet.

Ebben fontos szerepet kap a színpadon néhány furcsa alakú ketrec, több wc-deszka és rengeteg csomagolópapír.

Központi Gyógyszertár Vác

A történet önmagában is érdekes. Középpontjában a herceg és egy hallgatag lány furcsa kapcsolata áll, amiről időnként úgy tűnik, igazi szerelem, máskor pedig világosan kiderül, hogy csak játék az egész. A többnyire pergő, időnként egy kicsit lelassuló történet többször is fordulatot vesz, s egy eltökéltnek látszó, de sikertelen gyilkossági kísérlet után jut el a végkifejletig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Yaroslav Fedoryshyn rendező a darabról

A hétfői, a sajtó számára rendezett főpróbán feltűnt: a darabban tág lehetőségek nyílnak a remek színészi alakításokra. A néző számára különös díszletek között mozgó, olykor görbe fahusángokkal hadonászó szereplők kiválóan érezték meg azokat a pillanatokat, amikor egy-egy mozdulattal, mondattal megragadhatták a figyelmet.

Teljes riportunk további érdekes adalékokkal a Váci Napló november 27-én pénteken megjelenő számában olvasható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments