A világháborús kiadványához kér segítséget a váci levéltár

a városi levéltár épületeVác Város Levéltára felhívást tette közzé honlapján az I. világháború váci történetének feldolgozása érdekében. Mindazok jelentkezését várják, akik érintettként, hozzátartozóként, vagy bármilyen más módon segíteni tudnak abban, hogy egy minden részletre kiterjedő, hiteles kiadványban összegezhessék az adatokat.

A felhívás mellett megtalálható az a névjegyzék is, melyet az eddigi kutatásuk során összeállítottak a világháborúban érintett személyekről. A lista természetesen nem végleges.

Központi Gyógyszertár Vác

Horváth M. Ferenc igazgató fontosnak tartja kiemelni: minden érintett hozzátartozó, leszármazott jelentkezését várják, aki adataival, dokumentumokkal segíteni tudja a munkájukat. Az I. világháborúban részt vett személyek névsorát megtalálhatják a levéltár honlapján, ezért kérik, hogy a leszármazottak jelezzék a levéltárnak, ha felmenőjüket nem találják meg a névsorban, és közöljék a rá vonatkozó adatokat. A levéltár Facebook oldalán rendszeresen tájékoztatják az érdeklődőket a kutatás eredményeiről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Terveink szerint a város I. világháború alatti történetét és a háborúban résztvevők életrajzát, életrajzi adatait feldolgozó kiadványt jelentetünk meg. Levéltárunk ezzel szeretne emléket állítani a háborúban résztvevőknek. Eddigi kutatómunkánk során több mint kétezer személy adatait dolgoztuk fel. Ugyanakkor szeretnénk, hogyha mindenkiről teljesebb és pontosabb adatokkal rendelkeznénk” – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásban.

További részletek a Váci Napló november 19-i pénteki lapszámában olvashatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments