A Kölyök: Chaplin után egy kicsit másként a váci színpadon

A kölyök musical2-250A Kölyök a magyar musicalirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, mely november 15-én vasárnap 17 órakor lesz látható a Váci Dunakanyar Színházban. Charlie Chaplin 1921-ben bemutatott első egész estés játékfilmjének alaptörténetét dolgozta színpadra.

Chaplin első gyermekének korai halála után készítette el a filmet, mintegy mozivászonra álmodva apai érzéseit, mindazt, amit egy „kölyökkel” átélhetett volna. Ezt a valóságelemet a talált gyermek és a csavargó megejtő történeteként szőtte tovább Pozsgai Zsolt szövegkönyvében, és ezeket az érzéseket szólaltatta meg Nagy Tibor zenéje és Bradányi Iván dalszövegei.

Központi Gyógyszertár Vác

A Csavargó (Charlie Chaplin) egy utcára kitett gyermeket talál. A kölyköt, Jackyt saját fiaként neveli fel. Szegényes körülményeik ellenére a páros boldogan él, hiszen fergeteges kalandokat élnek át ketten. A Csavargó rendkívül sok életbölcsességre tanítja fiát, többek között arra, hogy teljesen mindegy, hogy az ember mikor ünnepli a születésnapját, de kétségkívül akkor a legpraktikusabb, amikor van pénze.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Azonban az idilli hétköznapokat felborítja egy váratlan fordulat…

A filmmel azonos című színpadi változat előnye, hogy „nem akarja lemásolni” az eredeti alkotást. A zenés színház törvényei mások, mint a filmes dramaturgiai követelmények, így a színpadon nem filmes adaptáció jelenik meg. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments