A Boronkay csapata nyerte az Audi diákoknak kiírt versenyét

Audi diákversenyeAz Audi Hungária tizedik alkalommal rendezte meg az Audi Technik Kreaktivity 2015 műszaki vetélkedőt, amelyet minden évben középiskolás tanulók számára szervez a győri négykarikás vállalat. Az idén a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium Spring Team nevű csapat szerezte meg az elsőséget.

A versenyfeladat az idei évben is egy olyan jármű tervezése és megépítése volt, amelynek álló helyzetből indulva minél rövidebb idő alatt kellett megtennie a 12 méter hosszú és 1 méter széles, emelkedőkkel nehezített pályát. A verseny szabályzata szerint a csapatok a távirányításon és a belső égésű motorokon kívül bármilyen meghajtást használhattak.

Központi Gyógyszertár Vác

– Rendezvényünk teret ad a középiskolások fantáziájának a műszaki területeken – mondta dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungária személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója az autoszektor.hu-nak nyilatkozva. – Fontosnak tartjuk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok érdeklődését felkeltsük a járműipar iránt és vonzóvá tegyük számukra a műszaki pályát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az idei megmérettetésen az ország számos középiskolájából és szakközépiskolájából 14 csapat kvalifikálta magát a döntőbe. A szakmai zsűri a műszaki kivitelezés, a sebesség és a kreativitás mellett hangsúlyt fektetett az innovatív megoldásokra is. Mindezek alapján 2015-ben a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium Spring Team nevű csapata végzett az első helyen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments