Vidéki Színházak Fesztiválja: Vác is a fellépők között

Dunakanyar Színház logójaHét nap alatt nyolc előadást kínál a Vidéki Színházak Fesztiválja, amelyet szeptember 7-13. között rendeznek meg a Thália Színházban. Ezúttal Békéscsaba, Veszprém, Eger, Kecskemét, Miskolc, Zalaegerszeg, Kaposvár és Vác színháza mutatkozik be a Budapesten. Az egyik előadásban például a feje tetejére állítják Shakespeare-t – írja a mixonline.hu

A vidéki színtársulatoknak ez lesz a negyedik fővárosi fesztiválja, s miként  az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, az itt megmutatkozó előadások közös nevezője, hogy valamilyen módon mindegyik az igazságot keresi, Bereményi Géza, író, rendező, a fesztiválnak helyet adó Thália Színház igazgatója meg is jegyezte, a színházban éppen az a jó, hogy képes megmutatni az igazsághoz való viszonyt.

Központi Gyógyszertár Vác

Különlegesnek ígérkezik a Kaposvári Csíky Gergely Színház produkciója, melyben a feje tetejére állítják Shakespeare A velencei kalmár című drámáját. Kőváry Katalin rendezésében mutatják be Gareth Armstrong kalmárátiratát Shylock címmel. A monodrámát Hunyadkürti György játssza, aki A velencei kalmár egyik mellékszereplőjének, Tubálnak a bőrébe bújva mesél a zsidóság sorsáról, mellőzöttségről, felemelkedésről.
A programot a Békéscsabai Jókai Színház nyitja, Lorca drámáját, a Bernarda Alba házát viszik színre Béres László rendezésében, a főbb szerepekben Kovács Edittel, Nagy Erikával, Vadász Gáborral, Komáromi Anettel.
A Veszprémi Petőfi Színház Ibsen klasszikusát, A vadkacsát hozza el, a színművet Guelmino Sándor rendezte, a szereplők között van Eperjes Károly, Haumann Máté, Kéri Kitty, Almási Sándor, Nyirkó István.
A Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Közellenség című „zenés uszítást” mutatja be Sztarenki Pál rendezésében, a darabot Tasnádi István írta Heinrinch von Kleist elbeszélése alapján. A Kecskeméti Katona József Színház kortár orosz író, Párcsere című darabjával mutatkozik be a fesztiválon Cseke Péter rendezésében. Az Egri Gárdonyi Géza Színház Az öreg hölgy látogatásával lesz jelen, Dürrenmatt drámáját Csiszár Imre rendezte. A Váci Dunakanyar Színház pedig Václav Hável Audiencia és Vernisszázs című színművével jelentkezik, színpadra állította Nagy Péter István. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments