Kettős váci siker a világkupán: a Petró testvérek arattak

Ádám és Erik BrandenburgA Brandenburgban megrendezésre került maratoni kajakos világkupán két váci fiatal négy érmet is elhódított. Petró Ádám felnőttben egy ezüst- és egy aranyérmet, Petró Erik pedig ifjúságiban egy bronz- és egy aranyérmet szerzett.

A fiúknak ez volt az első világkupájuk, és máris ilyen nagy sikerrel zártak, de ahogy elmondták ez a verseny számukra egy edzés volt, tehát nem is pihentek rá. Ezekkel a brandenburgi élményekkel és sikerekkel az idei fő megmérettetésükre készülnek, ami a győri világbajnokság lesz.

Központi Gyógyszertár Vác

A szombati első napot csak egy bemelegítésnek és ráhangoló versenynek tekintették a váciak, de így is sikerült mindkettőjüknek felállni a dobogóra. Petró Erik 3., még bátyja Petró Ádám 2. helyezést ért el a 3,6 kilométeres „kis maratoni” versenyen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

A sikeres első nap után mindketten esélyesnek gondolták a dobogót, de igazából egyikük sem érezte reálisnak az aranyérmet. Ádámnak voltak nagyobb kétségei az első helyezésről, mert ő egy ezüstre számított a dél-afrikai mögött, de végül sikerült őt is maga mögé utasítania, így egy nagy nevet vert meg.
A versenyre edző nélkül érkeztek, két másik versenyzővel. Így a magyar csapat csak egymás biztatására számíthatott, és az itthoni instrukciókra alapozhatott.

A testvérpár mindkét tagja elmondta, hogy hol érezték erősebbnek magukat a mezőnynél és, hogy a verseny melyik szakasza volt számukra kritikus. Erik elmondása szerint a harmadik futásnál dőlt el az aranyérem sorsa, itt bírt előnyre szert tenni. Ádám két nagy fontossággal bíró szakaszt említett. Az egyik a rajt volt, hogy jó vízen evezhessen az élbollyal az elejétől kezdve. A másik pedig a hajrá volt, itt érezte magát a legerősebbnek a mezőnyből, és számára itt dőlt el a dobogó legfelső foka.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A dobogóra állás mindkettejüknek hatalmas élmény volt hiába, hogy csak egy felkészülési versenyről beszélünk, de mégis csak egy világkupán érték el ezeket a kiváló helyezéseket!

A győri világbajnokságon hasonló sikerekkel szeretnének zárni. Ádám felnőtt egyesben a legjobb tíz közé akar bekerülni, még Eriknek ifjúsági egyesben az első hat, ifjúsági párosban pedig a dobogó a kitűzött célja. (Dávid Patrik)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments